top of page

Intense Treatment & Intense Skincare

Vorige maand kon je lezen waarom een 5 stappen routine de voorkeur heeft. (niet gezien? Kijk dan zeker even hier


Iedereen gebruikt wel een reiniging en dagcrème, maar een intensiever product zoals SERUM is soms nog wat het ondergeschoven kindje. Dat is zo zonde!! 

Want serums zitten vol met actieve stoffen en antioxidanten zoals peptiden en vitamine C, A en E en richten zich op specifieke huidproblemen zoals pigmentvlekken, een ouder wordende huid, grove huidstructuur, rode huid, geïrriteerde huid, fijne lijntjes en rimpels of acne.

Waarom een serum? Doet een crème alleen dan niet genoeg?

De dagelijkse huidverzorging bestaat uit verschillende producten die ieder hun eigen functie hebben. Om de vraag te kunnen beantwoorden is het dus handig om te weten wat nu het verschil tussen een crème en een serum is.


Een serum

Serum heeft vaak een dunnere substantie dan een crème. Een serum bevat veel meer actieve ingrediënten dan een crème. De dunnere substantie heeft hierbij als functie dat het product snel en dieper opgenomen kan worden in de huid. Er bestaan verschillende serums die zich ieder effectief richten op een andere functie in de huid denk hierbij aan pigment, vocht, lipiden, collageen en elastine. Een serum kun je het gehele jaar door gebruiken maar ook in een kuurverband als de huid even een oppepper nodig heeft.


Een crème

Crème heeft vaak een wat vollere structuur en heeft als doel de huid dagelijks te voorzien van voldoende voeding en beschermt de huid tegen o.a. vrije radicalen, uitdroging en UV-straling.


Waarom een extra product?

Hoe ouder we worden hoe meer je huid nodig heeft en helaas we kunnen dit niet vermijden. De quote op de kalender deze maand luid niet voor niets:


”Je wordt elke dag een dagje ouder maar je hoeft er niet elke dag ouder uit te zien”


Een serum is hiervoor de ideale oplossing en te gebruiken als extra product in je dagelijkse huidverzorging. Wil je de huidverzorging nog efficiënter maken dan voeg je een serum toe! Het serum voegt dan de actieve ingrediënten toe aan de huid en de crème beschermt de huid zodat die actieve ingrediënten ook in de huid worden vastgehouden. Alleen een crème kan helaas al deze actieve ingrediënten niet dragen, omdat de hoeveelheid actieve moleculen de crème substantie instabiel maken. Dus voor een bommetje aan actieve werkstoffen is een serum de meest effectieve manier.


De grootste voordelen op een rijtje:

Hoge concentratie aan effectieve werkstoffen.

• Geeft je huid direct een boost.

• Snelle opname door de huid.

• Dagelijks of als kuur in te zetten.

• Zowel ‘s nachts als overdag te gebruiken

• Bij regelmatig gebruik kan de huid zichtbaar en voelbaar verbeteren.

• Een serum is zuinig en een stuk effectiever in gebruik.

Hier vind je alle voordelen van de Intense Treatment met de Trans6Peel. Deze behandeling kan vanaf deze maand weer in de salon geboekt worden.

bottom of page