top of page


Zin in de zon

Het voorjaar is begonnen dus de zon zal zich steeds vaker gaan laten zien. Goed voor ons humeur en gezondheid, maar ook omdat zonnestralen goed zijn voor de huid. Denk hierbij aan vitamine D en een kleurtje is onze natuurlijke bescherming van de huid. Voor dat kleurtje zijn er drie dingen nodig: zon, pigmentcellen in de huid en zuurstof. Verkleuring van de huid werkt hetzelfde als een vuurtje, als één van de 3 benodigdheden (bij vuur: brandstof, temperatuur en zuurstof) ontbreekt, dan krijg je geen brand. Dit geldt dus ook voor de huid; is er geen zuurstof? Dan ontstaat er geen bruining. Dus hoe zorg je nou dat je voldoende zuurstofvoorziening in de huid hebt?


Waarom je huid écht zuurstof nodig heeft

Een huid die te weinig zuurstof krijgt wordt vaal, dof, krijgt een vermoeide uitstraling en wordt (bijna) niet bruin. Ook verslapt en veroudert de huid veel sneller omdat er voor cel vernieuwing ook zuurstof nodig is. Zijn er verklevingen in de huid en is de zuurstof niet egaal verdeelt heb je ook nog kans op meer pigmentvlekken. Dus hoe zorg je nou voor genoeg zuurstof in de huid? Met het product Cell Active voor het gelaat of Scrub Plus voor het lichaam kun je je huid een krachtige en pure zuurstof boost geven die tot diep in de cellen doordringt. Hierdoor wordt je huid steviger, vitaler, stralender en frisser. Dat wil toch iedereen? Best bijzonder dat deze producten een enorme doorbloeding kunnen geven waardoor er van binnenuit meer zuurstof naar de cellen van de huid gaat. 


En zo word je bruin

Als je huid van binnenuit genoeg zuurstof heeft gekregen is het tijd om bruin te worden. UV-straling zorgt in combinatie met zuurstof voor oxidatie van de pigmentcellen in de huid. Hierdoor gaan de huidcellen melanine aanmaken en dat stofje zorgt ervoor dat de huid bruin wordt. Zuurstof is dus essentieel voor het bruiningsproces. Ook is het belangrijk om je huid te beschermen met een goede SPF. Een goede zonbescherming zorgt er ook voor dat je huid langer bruin blijft, in de salon kan ik je huid met de mexameter meten en de juiste SPF adviseren die bij jouw huid past. Voordeel van de Sun Perfection producten is naast de juiste bescherming dat het een volwaardige dag verzorging is die je huid intens voed en zorgt voor de juiste vet/vocht balans. Dus hup, aan de slag met Cell Active en de juiste SPF, dan ben je helemaal klaar om die bleke huid aan te pakken en kan het bruin worden beginnen. De producten zijn deze maand verkrijgbaar als actie set. Laat de zon maar komen!
bottom of page